Begeleiding werkgever

Afscheid nemen van werknemers

Voor een werknemer is ontslag een ingrijpende gebeurtenis, maar ook voor een werkgever is het heel vervelend. U wilt een ontslagzaak graag zo goed en snel mogelijk afhandelen. Maar er komt veel bij kijken. Wat is de beste aanpak?

Bedrijfseconomische gronden

Als het financieel niet goed gaat met de onderneming of als u moet reorganiseren, dan kunt u bij het UWV een aanvraag indienen voor ontslag op bedrijfseconomische gronden. Er moeten dan veel formulieren worden ingevuld en de aanvraag moet uitgebreid worden onderbouwd. Ook al krijgt u toestemming van het UWV, de werknemer kan alsnog naar de rechter om bezwaar te maken. Of om een hogere vergoeding te krijgen.

Een alternatief is om in overleg met de werknemer het dienstverband te beëindigen. Bij beëindiging met wederzijdse instemming houdt de werknemer recht op een WW-uitkering. Mits u het goed aanpakt. Daarbij kunnen wij u helpen.

Wij kunnen u adviseren en ondersteunen bij de voorbereiding en uitvoering van een ontslagzaak. Zo kunt u een gerechtelijke procedure voorkomen. Dat bespaart veel tijd en u kunt ook nog eens soepeler omgaan met de wensen van de werknemer. Een win-winsituatie!

Als een werknemer niet functioneert

De kantonrechter oordeelt over het verzoek van een werkgever om een niet-functionerende werknemer te mogen ontslaan. Wil dit gunstig uitpakken voor u, dan moet het dossier op orde zijn. Er wordt bekeken hoe vaak er over het functioneren van de werknemer gesproken is. Welke begeleiding hebt u geboden? Ligt alles goed vast?

In de praktijk is dit vaak heel lastig en krijgt u te maken met veel onzekerheden. Ook hier is het beter om in overleg met de werknemer tot beëindiging van het dienstverband te komen.

Koffie?

Staat u voor de beslissing om afscheid te nemen van een werknemer? Laten we eens een kop koffie drinken.  Misschien kunnen wij u in dit traject begeleiden.